יום רביעי, 17 ביוני 2015

עוגיות שוקולד מתפוצצות /מושלגות ....יפות והכי טעימות !


היי חברים ,
מסיבות סוף שנה מתקרבות ותמיד צריך להכין משהו לגן או לבית הספר .
היום אני מצרפת לכם מתכון קליל טעים בטוח בלי פאשלות שילדים הכי אוהבים .

מתכון :
רבע חמאה (25 גרם )
200 גרם שוקולג מריר איכותי שבור לקוביות
2/3 כוס סוכר
2 וחצי כפיות תמצית וניל
3 ביצים
1 וחצי  כוסות קמח
3 כפות קקאו
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
לציפוי : כ-2 כוסות אבקת סוכר מנופה ללא גושים

אופן ההכנה :
ממיסים חמאה ושוקלד על להבה נמוכה מאד , מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הסוכר והמלח .
מוסיפים את  תמצית הוניל ואת הביצים ובוחשים היטב עד להמסת כל הסוכר .
בוחשיפ פנימה את הקמח הקקאו ואבקת האפיה עד לקבלת תערובת אחידה .
מניחים במקרר לפחות שעה וחצי עד שהתערובת מתייצבת .
בעזרת ידיים משומנות  יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ מניחים על מגש ומצננים עוד כ-20 דקות .
מכניסים את הכדורים המצוננים לקערה עמוקה ובה אבקת הסוכר המנופה , 3 כל פעם ומערבבים היטב עד שהכדורים מצופים .היטב באבקת הסוכר .

















שמים בתבנית עם נייר אפיה ברווחים של כ-3 ס"מ אחד מהשני ואופים במשך 13 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית .

אזהרה : אפיית יתר תייבש את העוגיות .


עוגיות שמתחסלות בשניות ...... בהצלחה .

תהנו במסיבות ותשמרו על הילדים .

רוצים עוד מתכונים קלים טעימים שתמיד מצליחים הכנסו לדף החדש שלי תעשו לייק ואתם על זה :)
מצרפת קישור :




2 תגובות: